Zorg

Reisziekte. Hoe kan ik wagenziekte voorkomen?

Het schommelen in de auto, boot, vliegtuig, trein, bus of zelfs lift: veel mensen hebben er last van. Hoe kan je wagenziekte voorkomen en moet je voor reisziekte langs de dokter.

wagenziek, reisziekte

Bron: Flickr/ ednl

Klachten bij reisziekte

Je voelt je hondsberoerd, misselijk en kan overgeven. Soms heb je buikpijn, hoofdpijn, zweten, duizeligheid en lusteloosheid. Het komt voor in de auto, boot, vliegtuig, trein en bus. Soms ook in een lift.
Hiervoor hoef je niet naar de huisarts, de informatie die wij vertellen gaat de huisarts ook geven.  Mocht je tabletten slikken tegen reisziekte in combinatie met bepaalde medicijnen (antidepressiva of antipsychotica) dan is het wel gewenst een dokter te informeren.

Hoe voorkom ik reisziekte?

Qua eten kan je het beste voor vertrek geen zware maaltijden nuttigen. Ook is het aan te raden om alcohol, koffie of koolzuurhoudende dranken te laten staan. Bij misselijkheid tijdens de reis kan je een stukje fruit of droog brood nemen.

Liggen kan ook helpen. Kies de minst bewegende delen van een boot, vliegtuig of auto als verblijfplaats. Zorg dat je ogen zich kunnen oriënteren in de ruimte. Afleiding verminderd de klachten. Lezen, schrijven of handwerken zijn niet verstandig.

Mocht dit niet helpen: tabletten tegen reisziekte zijn zonder recept verkrijgbaar bij de drogist.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht