Zorg

‘Er moet nog twintig kilo bij’ – Column Marielle de Vries

Ik ben geen fan van Kerst en Oud en Nieuw. Niet dat ik niet van de gezelligheid houd, of van het lekkere eten. Maar steevast in de laatste maand van het jaar komen er wel mensen naar mij toe met de vraag of mijn goede voornemen van het nieuwe jaar gewichtsverlies is.

foto marielle blog

De een vraagt het heel suggestief? ‘Ga je nog afvallen als goed voornemen.’ Een ander doet het met de botte bijl. Terwijl je net een hap eten in je mond steekt vragen: ‘En ga je minder eten in het nieuwe jaar?’ Let wel, het gaat hierbij niet om de mensen die me echt goed van binnen kennen, maar diegenen die me oppervlakkig van buiten meemaken.

Gefrustreerd

Vaak heb ik de neiging om te zeggen dat ik er nog minstens twintig kilo bij wil vreten in het nieuwe jaar.  Of dat ik ga beginnen met roken. Gewoon omdat er altijd maar aannames worden gemaakt dat iemand met overgewicht, het nieuwe jaar begint met afvallen. Ik raak er gefrustreerd van. Waarom in januari beginnen met goede voornemens. Dat kan ook midden in december als je het wilt of in maart of in juni. Aan een goed voornemen moet je het toe hebben.

Zemanta Related Posts Thumbnail

Rokers hebben overigens hetzelfde probleem. Die krijgen in de donkere dagen voor Kerst ook regelmatig te horen dat het tijd wordt om te stoppen met roken. Of mensen nemen het maar voor vanzelfsprekend aan dat ze dat in het nieuwe jaar gaan doen.

NEE

Ik ben er in ieder geval klaar mee, dus voor eens en voor altijd: ‘NEE, ik heb geen voornemens voor het nieuwe jaar. Ik leef mijn leven, zoals ik het wil leven! Of is dat nou ook een goed voornemen?’

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht