Zorg

Want chagrijnig zijn is soms ook best lekker – Column Mariëlle de Vries

‘Ik dacht dat dikke mensen altijd gezellig waren’, kreeg ik een keer te horen toen ik niet al te best in mijn vel zat. ‘Maar jouw kop staat op onweer, zeker ongesteld geworden?’ In twee zinnen kreeg ik twee vooroordelen naar mijn kop geslingerd. Omdat ik chagrijnig was, zou het wel die niet zo blije tijd van de maand zijn. En ik was dik, dus moest ik wel gezellig zijn.

Marielle de Vries

Ik ben dik, inderdaad, maar ik ben lang niet altijd gezellig en dat is ook iets wat ik niet op commando kan. Dus dat vooroordeel klopt al niet. Op school kreeg ik te horen dat dikkerdjes lui waren. Dus deed ik altijd heel hard mijn best om het tegendeel te bewijzen. Maar in sommige vakken was ik nu eenmaal niet goed. Een jaar op het middelbaar onderwijs was ik inderdaad lui, omdat ik het even helemaal gehad had met school, en werkte ik alleen hard voor de vakken die ik leuk vond. Ik bleef prompt zitten in HAVO drie.

Stinkerd

Pestkoppen zeiden wel eens dat ik stonk omdat ik dik was, of dat ik dom was en absoluut niet kon leren. Dat leidde tot steeds harder werken en onzekerheid. Want niemand vindt het leuk om dom genoemd te worden, of stinkerd, of lui. Ik ook niet. Van dergelijke vooroordelen word ik tegenwoordig al niet meer warm of koud. Ik weet dat ik hard kan werken als het nodig is. Ik douche iedere dag en gezellig ben ik wanneer ik dat wil. Want chagrijnig zijn is soms ook best lekker.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht