Voeding

Recept Mexicaanse quinoa schotel

Een heerlijk diner geïnspireerd uit de Mexicaanse keuken met ‘superfood’ quinoa. De ingrediënten zijn voldoende voor de twee personen.

gezond, salade, quinoa, quinoa schotel

Wat heb je allemaal nodig? 

  • 150 gram quinoa
  • 75 gram mais
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram kersttomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • eventueel een handjevol koriander

Dressing

  • 1/2 sap limoen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

1. Kook de quinoa voor 12 minuten (volgens verpakking).

2. Was de kidneybonen en laat de mais uitlekken. Voeg dit bij de quinoa.

3. Snijd de tomaatjes in kwartjes en de rode ui in have ringen. Snijd de avocado doormidden, maak van beide helften blokjes en voeg alles bij de quinoa.

4. Voeg de olijfolie en limoensap bij elkaar voor de dressing. Met peper en zout kun je het op smaak maken!

5. Als laatst kun je de schotel garneren met koriander.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept is van Iris Venema.

Heb jij ook een gezond recept? Mail het dan met foto’s naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)