Zorg

Aantal tbc-besmettingen licht gedaald in 2014

Bij 823 mensen in Nederland is afgelopen jaar een tuberculosebesmetting vastgesteld, iets minder dan in 2013. Bijna driekwart van het aantal tbc-patiënten in 2014 is geboren in het buitenland en bijna altijd gaat het om asielzoekers. De meesten komen uit Somalië, Marokko en Eritrea.

tbc

Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die dinsdag door KNCV Tuberculosefonds naar buiten zijn gebracht.

Het aantal mensen dat besmet is met multiresistente tuberculose MDR-tbc, een variant waar gezondheidsorganisaties zich erg veel zorgen over maken, is in Nederland gedaald. Vorig jaar waren er zes mensen besmet met MDR-tbs, in 2013 waren dat er zeventien.

Tuberculose is een infectieziekte die kan leiden tot ernstige schade van de longen en andere organen. Naar schatting is een derde van de wereldbevolking geïnfecteerd met de tbc-bacterie.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van