Well-being

Help, een stressdag voor de boeg! – ontspannen met Mariska van Gennep

Soms heb je van die dagen, waarbij je van te voren al weet dat er een boel op je afkomt. Heel makkelijk gezegd dat je daar gewoon doorheen moet en rustig door blijven ademen, want ik weet zelf hoe lastig en vervelend die dagen zijn. Vandaag is weer zo’n dag.

18 stress

Morgen gaat onze zoon op schoolreis. Zijn tas en toebehoren moeten gepakt worden. Hiervoor wil hij (natuurlijk) kleren mee die nog gestreken, sommige zelfs nog gewassen moeten worden. Normaal gesproken doe ik dat in de week voordat hij weggaat, dit lukte even niet.

Herkenbaar dat kinderen op zo’n moment ook de kleren mee willen nemen die ze nog aan hebben? Verder gaan we vanmiddag op verjaardagsvisite, ook dat was van te voren gepland, alleen soms komt er steeds meer omheen.

Het verhaal van mijn ontspanningsblog heeft een deadline (vanavond) dus ook deze komt bij het rijtje. Afgelopen week ben ik te druk geweest om hier aan te denken. Gelukkig bestaan er agenda’s, kalenders en andere geheugensteuntjes.

Tel er bij op dat we gisteren een bureau opgehaald hebben, dat nog in elkaar gezet moet worden, zodat ik boven een rustiger werkplekje krijg en een kind wat ziek geworden is en ook aandacht (kopje thee, een knuffel) nodig heeft en krijgt. Natuurlijk gaat op zo’n dag de telefoon extra vaak. Normaal gesproken vind ik het heel fijn dat mensen bellen en belangstelling voor ons hebben, een praatje willen maken of gewoon een afspraak maken. Alleen “Nu even niet!”.

18 ziek

Gelukkig ben ik vanochtend op tijd opgestaan en kon ik ongestoord alvast wat wassen draaien. Ik ben heel gelukkig met de droger, die nu ook de nodige uren maakt. Ondertussen alvast wat was weggestreken en gevouwen, het laatste deel van het bureau werd naar boven getild (scheelt weer ruimte in de huiskamer) en zo schiet de dag al aardig op. Mijn ochtendmeditatie heb ik verschoven naar vanavond, ik vind het heel prettig om vast te houden aan één meditatie per dag. Vaak begin ik mijn dag ermee, soms sluit ik ermee af.

18 strijken

Of het me gaat lukken om tussendoor nog even wat frisse lucht in te ademen tijdens een wandeling, ik laat het maar op me afkomen. Ons zieke kind slaapt en heeft geen behoefte aan thee. Straks maar even weer kijken. Ondertussen ben ik een heel eind met dit blog en de verjaardag was heel gezellig. Zo zie je maar, soms maak je je druk en valt het achteraf mee. Toch blij dat ik “rustig door ben blijven ademen”! Nu de rest van de strijkmand nog….

Mariska van Gennep schrijft twee keer per maand een column. Mariska is eigenaar van Moments of Meditation

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van