Well-being

Rust nodig? Zoek het dichtbij! – Ontspannen Mariska van Gennep

In deze zomerperiode is het natuurlijk heerlijk om te relaxen. Maar je moet er wel de tijd voor hebben. Want als jij je vakantie al gehad hebt, of pas later in het jaar gaat, moet je deze periode waarschijnlijk gewoon aan het werk of gewoon de dingen doen die je altijd doet.

22 vrij

Vandaar deze keer een aantal tips om ook als je druk bent, even een paar rustige momenten in te (kunnen) plannen:

  1. Fiets: Is je werk zo dichtbij dat je het op de fiets kunt doen? Doe dat! Je komt lekker fris aan op je werk en vooral na je werk kun je heerlijk even bijkomen op de fiets en thuis je richten op zaken die daar je aandacht vragen.
  2. Ga in je lunchpauze lekker buiten zitten om je lunch op te eten. Je kunt genieten van het mooie weer en tegelijkertijd kun je alle tijd nemen voor je broodje. (Werk)telefoon even uitzetten of niet meenemen.

22 lunch

  1. Eet af en toe simpel of maak het van te voren klaar. Heb je bijvoorbeeld in het weekend wat meer tijd, kook dan voor een paar dagen en vries het in. Kun je het de dag dat je het nodig bent zo laten ontdooien (eventueel in de koelkast) en ’s avonds opwarmen. Een lekkere maaltijdsalade is ook heerlijk en het scheelt je kooktijd.
  2. Maak minder afspraken ’s avonds. Geeft je iets meer vakantiegevoel om ’s avonds zelf een lekkere wandeling, fietstocht te maken, of om heerlijk te relaxen in je eigen tuin of op je eigen balkon.
  3. Plan wat leuke dingen in. Je weet dat je de hele periode dat anderen vakantie hebben nog doormoet, maar dat wil niet zeggen, dat jij alleen maar saaie dingen moet doen. Spreek af met vrienden in de stad voor een gezellig samenzijn, ga bij minder weer naar een bioscoop, gezellig met vriendinnen fietsen, bezoek een braderie of ander evenement, keuzes genoeg!
  4. Weet je dat je een hele drukke dag voor de boeg hebt? Sta ’s ochtends op tijd op, neem de tijd om te ontbijten en neem de tijd om je rustig aan te kleden. Ga dan op tijd naar je afspraken/werk. Je bent veel relaxter en kan de dag veel beter aan!
  5. Natuurlijk is het ook mogelijk om een dagje vrij te vragen, als dat lukt in deze periode. Even één dagje voor jezelf en je kunt er weer een hele poos tegen.

Mariska van Gennep schrijft twee keer per maand een column. Mariska is eigenaar van Moments of Meditation

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van