Well-being

Het gewone leven, zonder stress graag! – ontspannen met Mariska van Gennep

Langzamerhand begint het gewone leven weer. De vakanties zijn zo goed als voorbij, de scholen weer begonnen. Dus begint alles weer in het “normale” ritme te komen. Voordat je het weet, kan ook de stress weer enorm toeslaan. 

schooltas

Zullen we dat deze keer gaan voorkomen of in elk geval uitstellen? Als je mijn blogs al wat langer leest, weet je dat ik vaker stapsgewijs dingen uitleg of een rijtje met tips geef. Ook deze keer is geen uitzondering. Hieronder volgen een vijftal tips om je stress op een laag niveau te houden.

Hoe hou je stress op een laag niveau

1. Neem je brood mee naar je werk en smeer je ook voor overige familieleden? Dit kost je ’s ochtends behoorlijk wat tijd. Ga eens ’s avonds alles smeren en leg het in de koelkast. De volgende dag kun je het er zo uithalen en het scheelt je ochtendstress!

2. Sta een kwartiertje eerder op (of neem de tijd die het boterhammen smeren scheelt) en ga even alleen mediteren. Let op: voor mij is mediteren een ruim begrip. Vind je dansen op keiharde muziek leuk? Oordoppen in en swingen maar! Zit je liever in stilte naar (rustige of meditatieve) muziek te luisteren? Heerlijk. Zo zijn er tal van mogelijkheden. Bedenk wat je leuk vindt en doe dit even om je dag lekker te beginnen.

file

3. Sta je in de file? (Komt in het Noorden niet veel voor, maar het kan). Erger je niet aan iedereen om je heen, maar geniet van het uitzicht als je opzij kijkt of bedenk dat je een extra moment voor jezelf hebt. Is een lastige dat begrijp ik, vooral als je haast hebt, maar op dat moment is het niet anders en bij ergeren loopt je stressniveau snel op en de file los je er echt niet mee op.

4. Doe je elke avond boodschappen voor het eten? Sla eens voor een hele week in. Scheelt je minstens vier keer naar de winkel gaan. Op zondag zijn de winkels ook open en dan is het vaak stukken rustiger. Ook na het avondeten (behalve koopavond) is het vaak minder druk dan rond schooltijden.

5. Doe eens anders dan anders. Ga je altijd dezelfde route, ga dan eens langs een andere. Je ziet andere dingen, komt op andere ideeën. Werkt verfrissend! Tot zover deze tips, ik hoop dat je er wat uit op kunt pikken.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van