Beweging

Springkussen – Column De Hardroker Jacob Stelwagen

Lieve lezers. Jullie weten wat een knie is. Jullie weten wat een springkussen is. Jullie hebben waarschijnlijk een beeld van een ijzeren bak. Jullie hebben waarschijnlijk geen idee hoe het voelt als je van een springkussen valt, met de knie op de rand van die ijzeren bak. Ik wel. Ik vind het geen aanrader.

Springkussen

Eerst moet ik iets uitleggen, want ik snap wel… Een volwassen man hoort eigenlijk niet op een springkussen. Een man blijft altijd een kind, dat weet ik ook, en ik ben geen uitzondering, maar er zijn uiteraard grenzen. Een springkussen is ver over die grenzen heen. Met kinderen erbij heb je nog een redelijk excuus, maar vier volwassenen op een hoop plastic vol lucht… Tsja. Ach.

Idee

Belangrijk detail: het was niet mijn idee. Ik zal niet zeggen wiens idee het wel was, maar iemand leek het leuk dat een aantal radiomensen voor foto’s en een spot op tv op een springkussen met het logo van Omrop Fryslân te zetten. Nou ja, te zetten… Ze moesten er ook bij springen en ik was er een van. Ik had mijn twijfels, alleen al omdat ik geloof dat iemand mij op een springkussen wil zien. Tsja… Ach… Goed… Alles voor de Omrop dus. Een staatssecretaris schijnt daar anders over te denken, maar ik niet.

Duw

Ik schreef net, dat ik er afviel. Dat is niet helemaal waar. Ik werd er afgeduwd. Niet met opzet, maar toch… Ik zal niet zeggen door wie, omdat Diana de Groot verder een ontzettend fijne en lieve collega is. Iemand, laten we haar X noemen, viel om. Tegen mij aan. Er zijn beelden van deze tweepersoons domino en ook van het resultaat. Lucht komt niet vanzelf in zo’n kussen. Die komt uit een slang. Die slang zit vast aan een ijzeren bak. En die ijzeren bak raakte ik dus. Met mijn knie. Dat voel je. Daarom de Tip van de Dag: don’t try this at home. Na drie dagen kon ik er weer op staan en een beetje lopen. Traplopen is nog steeds geen groot succes, hardlopen nog steeds geen optie en het is inmiddels toch bijna twee weken geleden.

Saai

Aan mijn mening is niets veranderd. Ik vind hardlopen saai. Het schiet niet geweldig snel op, al schijnt het zo te zijn dat het na verloop van tijd wèl leuk wordt. Dat is prima, leuk en aardig, maar ik was al niet van plan om daar nog zes jaar op te wachten. En toch baal ik nu. Ik zal het samenvatten, zodat je niet alles terug hoeft te lezen. Met foeilelijke gele schoenen door het centrum van Leeuwarden (inclusief bijbehorende kosten), door dat van Arnhem (omdat ik daar toevallig was), last van de rechterknie en nu dus ook van de linker, ingehaald door een kudde gekke koeien, uitgelachen door iedereen die sneller was dan ik (en dat is bijna iedereen) en stevig in me laten knijpen door de niet onaantrekkelijke voormalige buurvrouw.

Oké, toegegeven… Dat laatste was eigenlijk nog het beste van de hele expeditie. Maar een happy end? Dat dan weer niet.

Jacob Stelwagen

Jacob Stelwagen presenteert elke werkdag tussen zes en negen uur ‘s ochtends het radio-programma Fryslân Fan’e Moarn (Omrop Fryslân). Hij rookt, heeft een zittend beroep en doet al jaren niets aan sport. Toch doet hij in het kader van de zomercampagne van de Omrop mee aan het programma Fit Mei Femke en is hij op 13 september deelnemer aan de Simmer Yn Fryslân-loop in Burgum. Zijn vorderingen (of het gebrek eraan) zijn wekelijks te volgen op Gezondheid & Co.

Lees hier zijn eerdere columns

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)