Well-being

Ontspannen in het nieuwe jaar!!! – Ontspannen met Mariska van Gennep

Al heel druk bezig geweest afgelopen tijd om te zien wat je op je lijst van goede voornemens wilde zetten? Dan heb ik hier als aanvulling een aantal tips om je jaar ontspannen te beginnen, in de hoop wat “druk van je ketel” te kunnen nemen. Begin het jaar ontspannen in plaats van je nu al druk te maken wat je allemaal wilt in het jaar! Vaak loopt het (toch) anders dan je plant.

32 ontspannen

1.. Goede voornemens: maak er niet meer dan drie. Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, meer bewegen, minder eten, vaker leuke dingen doen, je minder druk maken op je werk en meer quality time met je gezin doorbrengen, dan begin je al met aardig “stoom op je ketel” te brengen. Kies er maximaal drie uit, wat je echt graag wilt en start daarmee. Met één beginnen is ook goed. De andere voornemens kun je altijd later oppakken.

2. Begin je dag ontspannen. Sta (ruim) op tijd op voordat je wat moet doen, of dat  nu werk, een afspraak of de grote schoonmaak is. Neem je tijd voor je ontbijt, douche lekker rustig, zo begint je dag veel prettiger dan met haast. Die blijft je vaak de hele dag achtervolgen.

3. Sta af en toe even stil bij wat je aan het doen bent. Neem dat moment van  aandacht. Bij mindfulness leer je de aandacht te vestigen op alles wat je doet, het is al heel wat als je begint met soms even na te denken wat je aan het doen bent. Ben je aan het afwassen en dwaal je af, ga terug naar het afwassen. Je komt meer in het beroemde “nu”.

4. Zet een half uur voordat je gaat slapen alle apparatuur uit. Niet meer “Facebooken” op je mobiel, de tv uit enzovoorts. Geef jezelf de tijd om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Het is ook heel lekker om een rondje te wandelen voor je naar bed gaat. Alles glijdt van je af en je kunt rozig gaan slapen.

Heel veel ontspanningsplezier met onder andere deze tips in het nieuwe jaar gewenst,

liefs

Mariska.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van