Well-being

Kracht in de vroege ochtend- ontspannen met Mariska van Gennep

Vanochtend zat ik te denken waar zal ik het blog van deze week over laten gaan. Ik zat er een poosje over te peinzen en na een tijdje kwam het “eureka”moment. Zelf vind ik het heerlijk om ’s ochtends vroeg al is het maar een kort moment te mediteren en zo mijn dag te beginnen. Het lag voor mij voor de hand om je deze keer een meditatie te geven. Hieronder staat deze uitgeschreven, maar als je het prettig vindt, klik hier onder en je hoort de krachtmeditatie.

* deze meditatie is opgenomen voor een online programma Leer online Mediteren, je hoort een keer deze naam. Niets van aantrekken, verder is het gewoon een lekkere meditatie van een minuut of 6.

blog 1 kracht

Als je het prettiger vind om je eigen stem te horen, kun je natuurlijk de onderstaande meditatie inspreken en afluisteren. Let op: aan het eind laat ik je altijd even bijkomen door je armen en benen te bewegen, dan is de overgang naar je dagelijkse bezigheden wat minder groot.

Krachtmeditatie:

Ga lekker op de stoel zitten, of lekker liggen, kijk maar waar je zin in hebt.

Adem rustig in en uit en doe dit een paar keer. Kom maar tot jezelf. Alle gedachten mag je loslaten. Je bent nu hier.Sluit je ogen. Je staat aan de voet van de berg. Het is vroeg in de ochtend, het is nog wat mistig. We lopen het pad op, wat heel licht stijgend omhoog loopt. Op de weilanden staan wat koeien slaperig te kijken. …

Na een tijdje lopen is de zon al wat geklommen, we komen bij het bos. Het pad zigzagt hier flauw doorheen. We kunnen nog steeds gewoon rustig lopen. Neem de tijd kijk om je heen, misschien zie je wat dieren wegschieten..

Loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Het geplaveide pad begint wat rotsiger te worden. .. Ook de naaldbomen verdwijnen. Het pad wat eerst geleidelijk omhoog liep, wordt steiler. Maar we lopen rustig door. Af en toe moet je je even vasthouden, maar het pad is verder goed begaanbaar. Je loopt een poosje langs een stroompje…

De lucht begint wat ijler te worden, we merken dat we al heel hoog zijn. Af en toe zie je een beetje sneeuw liggen. Verder wordt het aardig rotsig. Om je heen is een fantastisch weids uitzicht. Geniet er maar van tijdens het klimmen en wandelen…
We lopen om een rots heen en zien dan dat we het eind van de wandeling bereikt hebben. Je bent op de top van de berg gekomen. Je kunt prachtig om je heen kijken. Ga maar even zitten op een rots of steen en geniet van de omgeving. De wind waait zachtjes om je heen.

Het is heel stil. Je voelt je heel rustig worden. Je bent een met je omgeving. Heel hoog op de top van de wereld. (De verbinding hemel en aarde is een stukje dichterbij gekomen). Je voelt als het ware de sterkte van de berg. Het kan hier stormen, sneeuwen, de zon kan schijnen. De berg kan het allemaal hebben en jij krijgt hier een stukje van mee. Voel de kracht van de berg en neem dit in je op….

Dan sta je op en aanvaard de terugweg. Heel voorzichtig voetje voor voetje. Je ziet weer het stroompje, ziet nog een beetje sneeuw…. Je komt tussen de bomen, eerst de naaldbomen…. Dan de loofbomen. Het pad gaat weer over van rotsig in geplaveid. Het pad wordt minder steil. ….

Dan kom je bij de weilanden, de koeien staan te grazen en je loopt naar de plek waar je vertrokken bent. Daar kom je heel langzaam tot jezelf, weer terug in deze locatie. Beweeg je tenen, je armen, strek je uit, open je ogen en sta rustig op. Een beetje sterker dan voorheen.

Deze meditatie kun je vaker gebruiken. Niet alleen ’s ochtends vroeg maar ook op andere tijdstippen. Veel ontspanningsplezier!

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van