Well-being

Tips tegen de winterblues – Ontspannen met Mariska van Gennep

Ben je positief ingesteld en denk je elke dag komt de lente een stukje dichterbij? Of baal je van het winterse weer wat de afgelopen tijd in het Noorden huishoudt? Heb je geen fut om de dagen door te komen? Tijd voor 7 “gouwe ouwe” tips om weer met energie verder te gaan. En natuurlijk hoort lekker ontspannen daar ook bij!

2 vrijheid

1. Beetje moe of hangerig? Ga op een stoel zitten. Bips naar achteren en dan met je bovenlijf naar voren hangen. Armen en handen en hoofd naar beneden. Zodat het bloed naar je hoofd stroomt en naar je armen/handen. Even een minuutje volhouden en dan RUSTIG weer overeind komen. Voelt gelijk heel anders hè? En dan even terugdenken aan hoe je er zojuist bijzat. Hilarisch! Daarom raad ik je aan om deze oefening te doen als je echt alleen bent.

2. Neem eens een dag of dagdeel vrij. Helemaal voor jezelf. En nu niet gelijk gaan volplannen met gedachten “Als ik vrij neem van de baas, dan kan ik mooi de keuken schilderen”. Nee, ook niet met iemand iets gaan doen, dan laat je je nog vaak ompraten en doe je diegene’s zin, maar helemaal lekker voor jezelf. Ga maar doen waar jij zin aan hebt.

3. Kijk eens naar de dieren om je heen. Je huisdier zoals een hond of kat maakt zich nergens druk om en ook de goudvis niet. Ook de vogels in de bomen andere dieren maken zich niet zo druk als een mens. Waarom zouden ze ook? Kijk eens naar het ritme wat zij volgen in zomer- en winter.

4. Doe eens een dagje langzaam. Anderen zijn heel druk en jij vandaag even niet. Je doet je gewone dingen, alleen in een lekker rustig tempo. Wedden dat je best veel afkrijgt?

5. Beweeg. Niets zo goed om te ont stressen voor je lijf als beweging. Als je driemaal daags 10 minuten beweegt, verbetert je humeur en vermindert de kans op een depressie. Mooi meegenomen!

6. Weet je dat kleding ook een boel voor je humeur kan doen? Ga het maar testen. Trek een dag donkere kleding aan, en een dag lichte of vrolijke kleuren. Ik ben benieuwd…..

2 kleding

7. Zet alle geluid eens uit. Even geen radio, tv, of andere geluidsbron. Merk op of je nog andere bronnen van geluid hoort waar je wat aan zou willen doen (een druppende kraan) en geniet van simpele stilte. Natuurlijk kun je dit moment gebruiken om te mediteren in stilte, dan heb je 2 vliegen in 1 klap.

Zo, dit waren mijn 7 tips om de winter blues te lijf te gaan. Ben heel benieuwd of je ervan opknapt!

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van