Zorg

‘Borstvoeding spaart 800.000 kinderlevens’ 

Artsen zijn altijd al voorstander van borstvoeding geweest, wetenschappers doen daar nu een schepje bovenop. Zou iedere moeder haar kind met de borst voeden, dan zou dat wereldwijd jaarlijks 800.000 kinderlevens schelen. Dat rapporteren onderzoekers in het gerenommeerde Britse medische tijdschrift The Lancet.

Borstvoeding5

De medische wereld verbaast zich erover dat overheden borstvoeding niet meer promoten. Slechte voorlichting, weinig stimulans en een agressieve reclamepolitiek van de melkproducenten weerhouden vrouwen van het geven van borstvoeding. Moedermelk beschermt onder meer uitstekend tegen diabetes, obesitas en verkleint het risico op infecties.

Er zijn volgens nieuwe onderzoeken ook niet-fysieke redenen om kinderen bij de moeder te laten drinken: kinderen die borstvoeding kregen, hebben een hoger IQ.

Ondanks alle voordelen geeft bijvoorbeeld slechts 37 procent van de moeders in arme landen de baby tot zes maanden borstvoeding. Het is dikwijls de sociale omgeving die de borstvoeding frustreert, zeggen de onderzoekers. In meer welvarende landen leggen meer jonge moeders hun kroost aan de borst. (ANP)

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van