Well-being

CBS: geld maakt wel gelukkig

Het gezegde ‘geld maakt niet gelukkig’ klopt volgens statistiekbureau CBS niet helemaal. Hoe meer mensen verdienen, hoe gelukkiger ze zijn. Dat blijkt uit een zaterdag verschenen onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

geld, eigen risico

Nederlanders met de laagste inkomens zijn juist het ongelukkigst. Toch zegt de grote meerderheid (87 procent) van de Nederlanders gelukkig te zijn. Slechts een kleine groep van 3 procent vindt zichzelf droevig. Het overige deel is niet gelukkig, maar ook niet ongelukkig. Het aandeel tevreden Nederlanders is al jaren vrij stabiel.

Geld is zeker niet de belangrijkste factor als het gaat om het geluksgevoel. Gezondheid, het hebben van een baan en een partner spelen volgens de onderzoekers een grotere rol hierin. Bijna alle mensen (95 procent) die zich gezonder voelen, zijn ook gelukkiger. Onder degenen die vinden dat hun gezondheid slecht of zeer slecht is, is dat slechts iets meer dan de helft (54 procent).

Ook sociale contacten zijn van belang bij het ervaren van blijmoedigheid. ,,Vooral de frequentie waarmee mensen contact met hun vrienden hebben, hangt sterk samen met het ervaren van geluk”, aldus het CBS.

 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van