Zorg

Farmaceuten geven nieuwe kankermedicijnen vrij voor tests

Farmaceuten gaan samenwerken met Nederlandse oncologen om nieuwe, experimentele kankermedicijnen sneller bij patiënten te kunnen testen.

diabetes, zorg, medicijnen

In ruil daarvoor houden de artsen bij hoe patiënten op de geneesmiddelen reageren, informatie die voor de industrie van groot commercieel belang kan zijn, schrijft de Volkskrant vrijdag.

Twee grote farmaceuten stellen alvast geneesmiddelen beschikbaar, met zes andere bedrijven wordt nog onderhandeld. Nederlandse oncologen lopen met die samenwerking voorop.

Voor elke kankervorm is een aparte registratieprocedure vereist. Nu de farmaceuten nieuwe geneesmiddelen vrijgeven, kunnen oncologen, door internationaal samen te werken, uitzoeken of de medicatie ook bij niet-geregistreerde kankertypen effectief is en dan alsnog besluiten tot onderzoek en registratie.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van