Voeding

Nu is dé tijd om asperges te eten. Hoe gezond zijn ze?

Nog een kleine maand, dan is het aspergeseizoen alweer voorbij. Gelukkig is het aanbod verse asperges momenteel groot, de afgelopen periode bracht goede weersomstandigheden voor de groei van het witte goud. 

2015-06-10 15:52:17 BERGEN OP ZOOM - Asperges in een kas. De Nederlandse economie groeit sneller dan eerder voorspeld. De groei is te danken aan onder meer de toename van de export. ANP ARIE KIEVIT

ANP ARIE KIEVIT

Asperges zijn op vele plekken te koop: direct bij de teler, bij de groenteman in de wijk of op de markt. Ook in supermarkten zijn asperges van Nederlandse bodem te vinden.
Bijna overal bestaat de mogelijkheid om de gekochte asperges te laten schillen, dit scheelt thuis tijd in de bereiding.

Sint Jan: laatste asperges

Traditiegetrouw worden op 24 juni, de dag van Sint Jan, de laatste asperges gestoken. Benut de resterende tijd goed en geniet nog even volop van de koningin der groenten.

Wie het seizoen nog wat wil rekken kan de verse asperges invriezen. Geschild en in een diepvrieszakje zijn ze 4 tot 6 maanden in de vriezer te bewaren. Zo kan iedereen ook na het seizoen nog genieten van een heerlijk gerecht met Nederlandse asperges.

asperge

Foto: ANP

Vol met vitaminen

Asperge is een makkelijke, gezonde en vooral lekkere groente waarmee u alle kanten op kunt. De stengels bevatten veel vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur.
Er wordt beweerd dat ze een gunstige uitwerking hebben op de bloeddruk, het hart en de nier- en leverfunctie. Dankzij deze kwaliteiten zou je ze makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)