Voeding

Verlichting in een restaurant bepaalt hoeveel en hoe gezond je eet

Wie in een donkere eetgelegenheid neerstrijkt, kiest minder gezond. Dat komt doordat veel licht een gast alerter maakt. Zo blijkt uit een studie van Cornell University in Ithaca, New York.

eten, vrouw, voeding, vlees, eetpatroon, eetstoornis

Bron: Flickr/ Joshua Rappeneker

,,We letten beter op bij een feller verlichte ruimte, waardoor we meer verstandige beslissingen nemen,” zegt projectleider Dipayan Biswas.

De onderzoekers ondervroegen 160 klanten in vier restaurants. De helft zat onder flinke lampen. Zij waren 16 tot 24 procent meer geneigd te kiezen voor gezonde opties als vis, groente of wit vlees boven gefrituurd eten of een dessert. In de schemer bleken mensen 39 procent meer calorieën te bestellen. Uit eerder onderzoek blijkt wel dat bij slecht licht mensen langzamer en minder eten.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van