Well-being

Vrouwelijke manager kampt vaker met burn-out  

 Vrouwelijke managers hebben vaker burn-outklachten dan mannen met deze functie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek in een woensdag verschenen onderzoek. 

adhd, opvoeding, stress, kinderen, peuter, burn out, opvoeden, hyper, add, druk, peuter, overspannen, thuis, werk, gezin

Bron: ANP XTRA/ Roos Koole

Vorig jaar had 14 procent van de vrouwen met een managementfunctie deze klachten. Zij gaven aan zich compleet uitgeput te voelen door hun werk, of dat het veel van ze vergt om de hele dag met mensen te werken. Bij mannen ging het om 10 procent.

Van de 6,9 miljoen werknemers zijn er bijna 350.000 manager van beroep. Van alle mannelijke werknemers heeft 7 procent een managementfunctie en van alle vrouwelijke werknemers 3 procent. Dit verschil komt doordat veel vrouwen in deeltijd werken.

Vrouwen

Vrouwen met een managementberoep melden niet alleen meer burn-outklachten, ze ervaren ook een hogere werkdruk. ,,Vaker dan mannen in het management geven zij aan extra hard of erg snel te moeten werken, of heel veel werk te moeten doen”, aldus het statistiekbureau. De werkdruk is vooral hoog in het onderwijs en de gezondheidszorg, waar relatief veel vrouwelijke managers werken.

Vrouwen met burn-outklachten geven vooral aan zich meerdere keren per maand leeg te voelen aan het einde van een werkdag. Ook zijn zij vaak emotioneel uitgeput of moe in de ochtend bij confrontatie met het werk.

 

 

 

 

 

 

JOEP POLDERMAN 881

Deze mail is verzonden door jacob.stelwagen@omropfryslan. nl

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van