Beweging

Half miljoen mensen liep avondvierdaagse in 2016

Ongeveer een half miljoen mensen heeft dit jaar meegedaan aan een van de 550 avondvierdaagsen van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond.

AVONDVIERDAAGSE. DE WANDELAARS VAN DE 10 KILOMETER LOPEN OP IT SUD ONDERWEG NAAR OLTERTERP, WAAR DE TOCHT DOOR DE BOSSEN WORDT VERVOLGD.

Foto: Leeuwarder Courant

Ruim 90 procent van de deelnemers waren kinderen tussen zes en twaalf jaar, de overigen waren volwassen begeleiders, aldus de bond.

De meeste tochten werden in juni gelopen. Het wisselvallige weer gooide soms roet in het eten. Sommige wandeltochten moesten hierdoor worden afgelast. De bond benadrukt hoe belangrijk de hulp van burgers is. ,,Zonder de vele vrijwilligers in de regio zou het onmogelijk zijn om 550 avondvierdaagsen te organiseren.”

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van