Beweging

Nog nooit zo veel wandelaars in Nederland

 Sinds 2010 is het aantal Nederlanders die voor hun plezier wandelen gestegen van 6,6 naar 10,5 miljoen. Nog nooit was het aantal wandelaars in ons land zo groot. Dat blijkt uit de Nationale Wandelmonitor, die om de vijf jaar verschijnt. 

Boswandeling

Ongeveer twee op de drie Nederlanders maakt weleens een wandelingetje. Dit omdat ze buiten willen zijn (30 procent), willen ontspannen (23 procent) of de conditie op peil willen houden (13 procent). Daarbij is bosgebied favoriet (24 procent van de wandelaars), maar ook een ommetje door de eigen wijk is populair (22 procent). De meeste wandelingen per inwoner worden gemaakt in Zeeland, Limburg en Friesland.

Uit de cijfers blijkt verder dat er per jaar 1,7 miljard euro wordt uitgegeven aan wandelen. Dat betreft dan vooral het vervoer, kleding maar ook wandelvakanties.

Jaarlijks worden er 441 miljoen recreatieve wandelingen gemaakt. Gemiddeld is een wandeling 7 kilometer lang. De Nationale Wandelmonitor wordt uitgegeven door wandelnet.nl, een platform dat zich inzet voor de wandelaar.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van