Voeding

Recept gehaktbrood met abrikozen en rozijnen

Je kunt veel meer met gehakt dan er een gewone gehaktbal van te draaien. Heb je al eens gehaktbrood geprobeerd?

Gehaktbrood

 

Ingredienten gehaktbrood:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 g rozijnen
  • handje walnoten
  • 1 flinke el paprikapoeder
  • 2 oude boterhammen zonder korst
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • klontje boterabrikozen

    Bereiden: 20 min

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Vet een cakeblik of kleine ovenschaal in met wat boter.
  • Leg de boterhammen op een bord en sprenkel er wat melk over. Laat even staan.
  • Pel en snipper de uien. Smelt wat boter in de koekenpan en fruit de uien een paar minuten zachtjes met de paprika.
  • Haal uit de pan en laat op een bord afkoelen.
  • Snijd de abrikozen in reepjes en doe dit in een grote kom samen met het gehakt en de rozijnen. Doe de natte boterhammen en het ei erbij.
  • Voeg er zout en peper bij naar eigen smaak. Voeg ook de afgekoelde uien toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Doe de mix in het cakeblik en spreid egaal uit en druk de bovenkant plat.

     

  • Zet in de oven en laat 45 minuten gaar worden.

    Serveren:

  • Haal de blik uit de oven en giet het teveel aan braadvet eruit.
  • Serveer in de vorm of in dikke plakken gesneden.Lekker met torentjes (gele) rijst en sperziebonen.Eet smakelijk  

     

     

    De  basis van dit recept is van Karin Luiten, maar ik heb zelf wat aanpassingen gedaan die wij hier thuis heel lekker vinden”, schrijft Natascha Hiensch. Zij stuurde dit recept naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl. Heb jij ook een lekker recept stuur het dan met foto naar bovenstaand mailadres.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)