Well-being

Disneyprinses Vaiana krijgt ‘realistisch lichaam’

Vaiana heet ze en ze is het hoofdpersonage in de nieuwste Disneyfilm die er dit najaar aankomt. Los van het feit dat ze de allereerste Polynesische prinses is, verschilt ze nog op een andere fundamentele manier van alle andere Disneyprinsessen die we al kennen: door haar figuur.

Vaiana_ Disney
Dat was een bewuste keuze van het creatieve team achter Vaiana, geleid door regisseurs Ron Clements en John Musker. ,,We wilden dat ze helemaal anders was. Ze moest een actiefiguur zijn, die ook echt in stáát was om stunts te doen en haar mannetje te staan”, stellen ze.

Geen wespentaille

Maar ook de vrouwen in het team en de producer drongen erop aan om niet dezelfde weg op te gaan als in vorige films. ,,Laten we haar geen wespentaille geven, maar een realistisch lichaam. Zodat ze er niet uitziet alsof ze door het eerste beste zuchtje wind omver geblazen kan worden”, klonk het.

Maui

Vaiana moet heel wat doorstaan, aldus Clements. ,,Het ene na het andere. Ze moet optornen tegen Maui, de robuuste halfgod die haar op haar zoektocht naar een fabelachtig eiland vergezelt en die wordt ingesproken door Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Daar is ze ook naar gebouwd.” Haar figuur kan op veel lof rekenen op sociale media.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van