Voeding

Column: Gezond leven? Helemaal niet moeilijk!

Juglen Zwaan was rond zijn 18e heel vaak moe. Zo moe, dat hij dagelijks rond het middaguur weer even zijn bed opzocht om energie bij te tanken. Hij besloot dat dit niet langer zo ging en verdiepte zich via boeken, opleidingen, lezingen en seminars in de relatie tussen voeding en gezondheid.

 

juglen-zwaan

Lightproducten

De theorie die hij leerde probeerde hij vervolgens in de praktijk te brengen. Hij maakte naar eigen zeggen de eerste jaren vele beginnersfouten. Zo kocht hij altijd lightproducten om af te vallen. Deze producten bevatten dan geen vet en zouden gezonder zijn. Ongemerkt hadden de fabrikanten het vet uit de producten gehaald en vervangen door suiker. Daardoor verzadigt het niet en dient de eetlust zich alweer na korte tijd aan, waardoor er op termijn meer gegeten wordt in plaats van minder. Dat helpt niet bepaald bij het afvallen. Lightproducten zijn dus in de ogen van Juglen geen goed idee. Het blijkt dat ons lichaam een beetje vet nodig heeft om gezond te zijn. Al onze lichaamscellen zijn opgebouwd uit vet. Wanneer het vocht niet meegeteld wordt, blijkt dat bijna twee derde van de hersenen uit vet bestaat. Vet bevat ook de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K. Het is dus helemaal niet slim om vetten te vermijden.

De Supplementenwijzer

Juglen is inmiddels afgestudeerd orthomoleculair therapeut en geeft dagelijks les over voeding en gezondheid. Hij heeft enkele jaren geleden het boek De Supplementenwijzer geschreven, waarvan er inmiddels meer dan 10.000 zijn verkocht. Zijn website www.ahealthylife.nl krijgt dagelijks tienduizenden bezoekers. Inmiddels heeft zijn Facebookpagina ruim 70.000 volgers en dat is niet zonder reden. Hij baseert zich op eeuwenoude kennis en de modernste onderzoeken.

Als je wil horen wat hij te vertellen heeft, dan is het zeker de moeite waard om op zaterdag 1 oktober om 13.00 uur te komen luisteren op het Gezondheid&Co evenement. Juglen zal dan een uitgebreide lezing verzorgen. Dit driedaagse evenement wordt gehouden in de Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 te Groningen.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3615 Alle berichten van