Zorg

Weer minder tweelingen geboren

In Nederland zijn vorig jaar opnieuw iets minder tweelingen geboren. In 2015 kwamen er in totaal 2639 ter wereld. Het jaar daarvoor waren dat er 2668, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Tweeling

In 2002 bereikte het aantal tweelinggeboorten met 3707 een piek. Daarna is dit cijfer, met wat schommelingen, jaarlijks gedaald. Dat komt doordat bij kunstmatige bevruchting (ivf) nu vaak maar één bevruchte eicel wordt teruggeplaatst. In het verleden waren dat er twee of meer om de kans op slagen te vergroten.

Drieling

Het aantal geboortes met drie baby’s of meer bleef in vergelijking met 2014 nagenoeg gelijk. Vorig jaar bevielen 43 vrouwen van een drieling of meer. In 2014 waren dat er 42.

De kans op een meerling was in 2015 het hoogst bij vrouwen boven de veertig: 21 op de duizend 40-plus moeders kregen een meerling. Bij 35- tot 40-jarigen waren dat in 2015 bijna twintig op de duizend, en bij 30- tot 35-jarige vrouwen zeventien op de duizend.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van