Voeding

Voedingscentrum: The Green Happiness is gevaarlijk

Het Voedingscentrum waarschuwt voor het dieet Green Happiness. Dat kan gevaarlijke tekorten aan voedingsstoffen en onherstelbare schade veroorzaken, zegt de organisatie tegen BNR.

Volgens het Voedingscentrum zorgt dit voor afbraak van spierweefsel. ,,Dan breekt je lichaam spierweefsel af. De gevolgen kunnen zijn: verzwakte spieren en mogelijk ook verminderde weerstand, want je hebt ook eiwitten nodig om je immuunsysteem intact te houden.” Deelnemers eten geen dierlijke producten en hebben daarom extra vitamine B12 nodig, maar The Green Happiness zegt daar niets over.

vlees2

Volgens het Voedingscentrum mist het dieet voldoende calcium dat nodig is voor je botten. ,,Op termijn zou je daarvan botontkalking kunnen krijgen. Dat is echt niet meer te herstellen.” The Green Happiness gaat vandaag in gesprek met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, die zich ook zorgen maakt.

The Green Happiness is bedacht door de diëtisten Merel von Carlsburg en Tessa Moorman. Ze delen al twee jaar hun visie op voedsel via social media en hebben ruim 200.000 volgers.

Veelbesproken

Het veelbesproken dieet heeft in Nederland de afgelopen weken veel losgemaakt. Zowel voor- en tegenstanders lieten van zich horen. Zo vindt culinair journalist Karin Luiten dat het dieet van The Green Happiness te ver gaat en dat Nederland niet meer weet wat gezonde voeding nu echt is.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van