Zorg

Nierstenen? Ga in de achtbaan!

Wie last heeft van nierstenen doet er goed aan in het achterste wagentje van de achtbaan plaats te nemen. Twee Amerikaanse artsen hoorden in de loop der jaren vaak dat patiënten hun niersteentjes hadden uitgeplast nadat ze in het Disney-pretpark in Florida de achtbaan hadden genomen, meldt Medisch Contact. 

achtbaan

De patiënten zaten in de Big Thunder Mountain Railroad, een achtbaan waarin in je niet over de kop gaat maar veelvuldig door elkaar wordt geschud. De twee artsen maakten voor hun onderzoek het ritje minstens twintig keer met een nierbekkenmodel van siliconen.

Achtbaan

In de voorste wagentjes kwamen de steentjes in 16 procent van de ritjes los. Bij ritjes in het achterste wagentje gebeurde dit in 64 procent van de gevallen, staat op de website van de federatie van beroepsverenigingen van artsen (KNMG).

achtbaan3

Nierstenen zijn kleine kristallen met onopgeloste afvalstoffen die een belemmering kunnen vormen in de urinewegen. Aanvallen met heftige pijnen in de zij en blaas zijn vaak het gevolg.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3621 Alle berichten van