Deze advertentie is mede mogelijk gemaakt door: Lentis
Zorg

Voluit leven met Lentis. Gratis workshops yoga en mindfulness

Anno 2016 is er in de behandeling van mensen met psychische problemen steeds meer aandacht voor leefstijl. Ook mensen die niet in behandeling zijn, hebben baat bij technieken om aan hun leefstijl te werken. Technieken waarmee je prima zelf aan de slag kunt, in je eigen omgeving wanneer het jou uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan mindfulness, beweging en goede voeding. Lentis besteedt hier veel aandacht aan. Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheid met vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe.

foto-lentis-1

Vaardigheden leren

Rogier Hoenders is psychiater bij Lentis, gespecialiseerd in mind/body-therapieën als mindfulness, yoga en running therapy. Hij is oprichter van het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis. Een van de belangrijke gedachten achter integrale psychiatrie is dat cliënten vaardigheden aangeleerd krijgen waarmee ze hun problemen ook deels zelf kunnen hanteren. ,,Je kunt dan denken aan een mindfulness-training in een groep, in plaats van praten met een psychiater”, zegt Hoenders.

Voeding, ontspanning, beweging

Met eenvoudige technieken kan het welzijn van mensen die in behandeling zijn aanzienlijk verbeterd worden. Dit geldt ook voor mensen die nog nooit een therapeut hebben gesproken. Leefstijl is het kernbegrip. Het gaat vooral om ontspanning, voeding en beweging. ,,Dat zijn de Grote Drie binnen de leefstijl. Voor deze drie is de meeste wetenschappelijke bewijsvoering van de werkzaamheid.’’ Als je met deze drie aan de slag gaat, kunnen de positieve effecten elkaar versterken, aldus Hoenders.

mindfuln

Hoenders ziet grote voordelen in ontspanning, mindfulness en yoga. ,,Mindfulness kan goed werken bij depressie. Er is inmiddels aangetoond dat de kans dat je opnieuw een depressie krijgt met de helft afneemt als je aan mindfulness doet.’’ Goed nieuws voor mensen met een depressie, maar zeker ook voor mensen die nu nog lekker in hun vel zitten, want er gaat ook een preventieve werking van uit. ,,En een op de vijf mensen maakt eens in zijn leven een depressie door.’’

Meer weten? Rogier Hoenders vertelt in het College van Gezondheid&Co over het belang van leefstijl, het mentaal fit worden of blijven. 

Vrijdag 30 sept: 18.45 – 19.15 uur

Zaterdag 1 okt: 12.45 – 13.15 uur

Zondag  2 okt: 12.45 – 13.15 uur

Tijdens de beurs kun je via Lentis onder andere kennismaken met Mindfulness en Yoga. In de stand van Lentis worden allerlei digitale middelen gedemonstreerd, zoals apps en zelftesten. Bovendien geeft Lentis tips om zelf aan je mentale fitheid te werken.

– Workshop Yoga. Door: Nina Vollbehr, psycholoog en yogadocent

– Workshop Mindfulness. Door: Erna Berendsen, psycholoog, Marieke Dammingh, gezondheidszorgpsycholoog en Wilma de Vries, verpleegkundig specialist

www.lentis.nl

 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)