Well-being

Gezondheid & Co event: een gezonde driedaagse

Gezondheid & Co het event staat startklaar. Vrijdagmiddag om 13 uur openen de deuren van Martiniplaza in Groningen voor de eerste editie van het driedaagse gezondheidsevenement.

Martiniplaza

Zo’n beetje alles wat met gezondheid te maken heeft vangt Gezondheid & Co het event in vijf centrale thema’s. Vanaf morgen draait Martiniplaza in Groningen drie dagen rond de ‘beurspleinen’ Smaak, Fit, Zorg, Leef! en Comfort. Dat betekent aandacht voor jong en oud, voor elk wat wils.

Voeding

Voeding neemt in de gezondheidsbeleving een belangrijke plaats in, ook op de beurs. Rond het thema Smaak vinden uiteenlopende activiteiten en colleges plaats. Het Proeflokaal heet de niet te missen centrale plek waar u van alles kunt beleven op het vlak van gezond én lekker eten, verzorgd door Beter Bio en Food Revolution.

rp_6ASMNGB3YI-1024x684.jpg

Schuif aan en bereid samen met experts een lekkere lunch (rond het middaguur) met salades, pasta’s en soepen naar recept van de Britse tv-kok Jamie Oliver. Of doe mee aan het Eet mee! Diner, proef inspirerende snacks als de Dutch weed burger (nee, niet van wiet maar van zeewier en soja) of bereid een do-it-yourself ontbijt. Of wat dacht u van sushi maken met quinoa? Mama Mascha leert het u: lekker en gezond, the best of both worlds! En kijk wat een foodblogger daarmee doet op internet. Deelname aan alle foodworkshops is gratis. Kijk op de website voor meer info; soms volstaat opgave aan de stand, maar voor enkele (beweeg)activiteiten geldt inschrijving van tevoren.

Bewegen

Uiteraard komt sport & bewegen ook ruimschoots aan de orde op de beurs. Er vinden allerlei sportclinics plaats (’zonder zweet’, aldus de organisatie) en diverse inspirerende lezingen, met bekende Nederlanders als beweeggoeroe Fajah Lourens en vechtsportgigant Sem Schilt. (Bijna-)ouderen interesseren zich wellicht meer voor de onderwerpen die raken aan ‘gezond en fit ouder worden’, de gezondheidszorg, en behoud van kwaliteit van leven. Er zijn demonstraties van Zora de Zorgrobot voor een geruststellende blik in de nabije toekomst van de zorgrobotica. De beurs biedt 75 colleges en 25 clinics. 

mediteren

Well-being

Het geestelijk welbevinden wordt niet vergeten. Lentis verzorgt enkele informatieve presentaties GGZ anno 2016 over de toegenomen aandacht voor ‘leefstijl’ van patiënten, met behulp van technieken die voor iedereen toepasbaar zijn. Ook zijn er gratis workshops yoga en mindfulness, gegeven door psychologen en yogadocenten. Bewegingswetenschapper en sportpsycholoog Thomas Waanders is specialist op het gebied van ‘maximaal presteren met een leeg hoofd’ en gaat hierover graag met u in gesprek. Hij is co-auteur van het boek Grenzen verleggen, geheimen van kampioenen dat deze zomer uitkwam. Kijk op de internetpagina voor de precieze tijden.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van