Voeding

Kabinet trekt zes miljoen euro uit voor lespakket gezond eten

Zoveel mogelijk kinderen voedsel laten proeven, ervaren en beleven. Dat wil het kabinet en daarom is het project Jong Leren Eten gepresenteerd.

Bron: Pexels.com

Bron: Pexels.com

De staatssecretarissen Van Dam (EZ) en Van Rijn (VWS) trekken er jaarlijks 5,7 miljoen euro voor uit. Er is een totaalpakket met projecten voor voedseleducatie samengesteld. Scholen kunnen op de website jonglereneten.nl. zelf kiezen welke projecten zij geschikt en interessant vinden voor hun kinderen.

Het gaat om smaak- en kooklessen, groente en fruit in de klas, schooltuinen, bedrijfsbezoeken en voedingslessen die voortaan via één loket worden aangeboden, en wel via de website jonglereneten.nl.

ANP Photo Lex van Lieshout

ANP Photo Lex van Lieshout

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen nu onvoldoende gezond eten: minder dan 1 procent van hen eet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. En minder dan 5 procent de aanbevolen twee stuks fruit per dag.

Meer dan één op de tien kinderen tussen de 4 en 20 jaar heeft overgewicht. Bovendien weten veel kinderen niet waar hun eten vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt, wat pure smaak is en hoe zij eten kunnen bereiden en bewaren.

ANP Photo Lex van Lieshout

ANP Photo Lex van Lieshout

 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)