Voeding

Recept Pompoenbrood zonder pakjes en zakjes

Brood, wie eet het niet iedere dag. Dit is een heerlijk herfstbrood. Door het kookvocht te gebruiken in plaats van water voegt u nog wat extra vitamines toe aan het brood. Het bakken van brood kost tijd, maar het resultaat is heerlijk. popmpoenbrood

Ingrediënten voor één klein brood

  • 150 gram gekookte pompoen
  • 90ml melk
  • 4 eetlepels kookvocht
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 325 gram bloem
  • 50 gram polenta (maismeel)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist

ingredienten pompoenbrood

1. Kook de pompoen in stukjes tot deze gaar is. Laat het wat afkoelen en prak de pompoen fijn.

2. Meng de droge ingrediënten door elkaar en in een andere kom de natte ingrediënten. Voeg dit bij elkaar met als laatste de gist. Kneed alles goed door elkaar.

pompoen

3. Laat het geheel bedenkt op een warme plek 15 minuten rijzen.

4. Kneed het deeg nogmaals door en laat het weer 15 minuten rijzen. Kneed het dan nog eens en laat het dan 30 minuten rijzen.

5. Verwarm de oven voor op 210 graden. Bestrijk een broodvorm met boter, vouw het deeg tot een rol en leg deze met de naad naar beneden in de vorm. U kunt ook een grote bal maken, deze platdrukken een ingevette ovenschaal en een rond brood bakken.

6. Bak het brood voor 45-55 minuten tot deze gaar is en een mooie korst heeft gekregen.

7. Als je van luchtig brood houd kun je een braadslee onder in de oven zetten en daar water in gieten als het brood de oven in gaat. Hierdoor droogt het brood minder snel uit.
Laat een brood altijd eerst wat afkoelen voor u het uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!

 
Dit recept is van Esther Boerefijn-Jaarsveld. Heb je ook een leuk en lekker recept? Mail het dan met een of meer foto’s naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl. Wie weet komt hij op onze site te staan!

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)