Beweging

Nederlandse moeder zet vrouwen actief in hun kracht in Tokyo

Nederlandse moeder Pauline Havens zet in Tokyo vrouwen actief in hun kracht. Afgelopen weekend stond een groep enthousiaste vrouwen klaar in Yoyogi Park voor hun eerste workout.

Fotografie: Karsten Vijge

Fotografie: Karsten Vijge

Pauline Havens is de drijvende kracht voor Mom in Balance Tokyo, waarbij haar passie voor sporten en buiten leven samen komen. Esther van Diepen, oprichtster van Mom in Balance International, heeft hoge verwachtingen van de uitbreiding naar Tokyo.

Van Diepen: ,,Pauline is niet alleen een steengoede trainster, ze is ook nog eens een rasonderneemster en een fantastisch mens. Een aanwinst voor alle aanstaande moeders in Tokyo die het beste uit zichzelf willen halen.”

Fotografie: Karsten Vijge

Fotografie: Karsten Vijge

In de vroege uren

Door de hele wereld blijft de missie gelijk: Vrouwen inspireren om in hun kracht te komen en te blijven, ook tijdens en na een zwangerschap. Voor vrouwen in Tokyo is dit niet anders. Een verschil met de Work Outs in Nederland is bijvoorbeeld het tijdstip. Tijdens de warme Japanse zomers sporten de vrouwen in Tokyo graag ’s ochtends in de vroege uren.

Havens heeft zelf gesport bij Mom in Balance in Den Haag. In 2015 verhuisde ze als expat met haar gezin naar Tokyo. Een carrière in het bedrijfsleven verruilt ze nu voor het opzetten van Mom in Balance in haar nieuwe thuisstad.

Fotografie: Karsten Vijge

Fotografie: Karsten Vijge

 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)