Voeding

Zalmfilet met krieltjes en tapenade

In Frankrijk houden ze erg van lunchen. Je moet dan ook niet raar op kijken als je een complete maaltijd voor je neus gezet krijgt. Dit gerecht is dus geschikt als lunch maar natuurlijk ook gewoon als hoofdgerecht. 

Ingrediënten

  • Vier zalmfilets van ongeveer 125 gram per stuk
  • Twee eetlepels citroensap
  • Twee eetlepels tijmblaadjes
  • 450 gram krieltjes
  • 250 gram haricots verts. (Zijn die er niet dan kun je ook niet al te dikke sperzieboontjes nemen)
  • Vier eetlepels olijfolie
  • 100 gram boter
  • Twee sjalots in ringen gesneden
  • Bakje cherry/ kerstomaatjes
  • Een eetlepels gehakte basilcum
  • Een theelepel gehakte rozemarijn
  • Een citroen in partjes gesneden

Tapenade

  • Twee teentjes knoflook
  • 150 gram zwarte olijven zonder pit
  • Vier ansjovisfilets in stukjes
  • 50 gram kappertjes
  • Twee eetlepels olijfolie extra vergine

zalmfilet

Bereiding

  • Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper
  • Bestrooi ze daarna met een eetlepel tijm en zet ze in de koelkast
  • Kook de krieltjes in drie minuten beetgaar
  • Kook de haricots verts 3-4 minuten. Giet ze af en doe er koud water overheen
  • Pureer de ingrediënten voor de tapenade
  • Doe twee eetlepels olijfolie en 50 gram boter in de pan en bak de krieltjes goudbruin
  • Schep de haricots verts, sjalotjes en tomaatjes door de aardappeltjes en bak ze twee tot drie minuten mee
  • Schep de overige tijm, rozemarijn en basilicum door de aardappeltjes met groente
  • Verhit de rest van de olijfolie en boter in een andere koekenpan en bak de zalmfilet. Ongeveer twee minuten per kant
  • Serveer de vis op de krieltjes en de groenten
  • Schep wat tapenade op je vis en schep de rest ernaast
  • Schijfje citroen erop en klaar!

 

Eet smakelijk

 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3780 Alle berichten van