Zorg

Nieuwe behandeling voor ziekte van Crohn

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden in België heeft een nieuwe behandelingsstrategie ontwikkeld voor de ziekte van Crohn. Het gaat om een zogeheten treat-to-targetstrategie. De resultaten van een groot internationaal onderzoek zijn gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

ziekte van Crohn

Treat-to-targetstrategie

De onderzoekers gingen na of de treat-to-targetstrategie beter was dan een standaardbehandeling. De Inflammatory Bowel Disease-kliniek van het Imeldaziekenhuis was een van de leidende centra van dit onderzoek. “Bij de nieuwe methode behandelen we niet allen op basis van symptomen, maar ook op basis van ontstekingsparameters in het bloed en de stoelgang”, zegt dr. Peter Bossuyt van het ziekenhuis.

Therapie

,,De therapie wordt bij treat-to-target dan ook bijgestuurd, zelfs wanneer de patiënt klachtenvrij is. De resultaten tonen aan dat na een jaar behandeling de patiënten in de treat-to-targetgroep het opvallend beter doen dan patiënten die de standaardbehandeling kregen.”

Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een aandoening van het maag- en darmstelsel. Bij de ziekte ontstaat een aanval van het immuunsysteem op de darm.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)