Voeding

Recept tulpen van tomaten

Al bladerend door de Allerhande viel mijn oog op deze vrolijke tomaatjes. Lekker vrolijk en ook leuk om als hapje op tafel te zetten met de feestdagen. Dit recept is snel te maken en glutenvrij.

Ingrediƫnten

  • Een bakje bieslook of het groen van bosuien
  • 200 gram zuivelspread
  • 500 gram tomaatjes
  • Wat sateprikkers

tomaten

Bereiding

  • Snijd een kwart van de bieslook fijn en meng dit met de zuivelspread
  • Snijd de tomaten kruiselings in tot iets onder het midden
  • Prik met een sateprikker een gaatje aan de onderkant
  • Lepel met een theelepeltje de zaadjes uit de tomaatjes
  • Vul de tomaatjes met het mengsel en steek in het gaatje aan de onderkant een bieslookspriet
  • Leg de tomaatjes mooi op een bordje
  • Leg je ze in de vorm van een boeketje bloemen leg knoop dan een sprietje bieslook om de “steeltjes”

Je kunt de tulpjes een dag in de koelkast bewaren. Ben je niet zo gek op zuivelspread? Je kunt ze ook vullen met (zelfgemaakte) eiersalade

 

Eet smakelijk!

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda

Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby’s. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen.

Contact Mail Tweet Berichten 3655 Alle berichten van