Voeding

Recept champignonsoep zonder pakjes en zakjes

Een lekker soepje gaat er bij mij altijd wel in. Maar dan wel het liefst zo vers mogelijk. Zonder pakjes en zakjes dus. Champignonsoep is een van mijn favorieten. Dit recept is voor ongeveer vier borden of kommen soep.

Ingrediënten

  • Een liter bouillon
  • 50 gram margarine of boter
  • 60 gram bloem
  • een fijngesnipperde ui
  • twee bakjes champignons ( bakjes van ongeveer 250 gram)
  • een half bosje fijn gesneden bieslook
  • een blaadje laurier
  • 200 milliliter kookroom

champignonsoep

Bereiding

  • Snijd de steeltjes van de champignons en doe ze in een ander bakje dan de hoedjes
  • Snijd de champignonhoedjes in vieren
  • Neem een grote pan en doe daar de margarine of boter in. 
  • Laat de boter smelten en doe de gesnipperde ui , de champignonstelen en het laurierblad erbij
  • Doe de bloem erbij en roer met een spatel tot er een bolletje ontstaat. 
  • Laat deze bol vijf minuten garen
  • Voeg dan wat koude bouillon toe en roer het met een garde glad
  • Laat je soep minimaal 10 minuten goed doorkoken
  • Maak je soep glad met een staafmixer
  • Zeef daarna je soep
  • Als het goed is heb je nog je hoedjes over van de champignons. Doe deze in de soep en laat je soepje nog even doorkoken
  • Maak je soep af met kookroom
  • Bestrooi je soep met wat vers gesneden bieslook voor je hem serveert. 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda

Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby’s. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen.

Contact Mail Tweet Berichten 3655 Alle berichten van