Voeding

Recept doperwtensoep met kookroom

Deze soep kun je maken van verse doperwten maar ook van doperwten uit de vriezer. Een heerlijke soep die je binnen tien minuten op tafel kunt hebben. 

doperwtensoep

Ingrediënten

  • 600 ml groentebouillon
  • 450 gram doperwten ( vers of uit de vriezer)
  • snufje kristalsuiker
  • zout en peper
  • 125 ml kookroom plus wat extra ter garnering

Bereiding

  • Breng de bouillon in een grote pan aan de kook 
  • Doe de doperwten erbij en kook ze ongeveer vijf minuten
  • Haal je pan van het fornuis en doe er wat suiker, zout en peper bij.
  • Doe dan je soep in de keukenmachine of zet de staafmixer erop
  • Is je soep glad? Proef dan even of er nog wat suiker, zout of peper bij moet
  • Schenk de soep terug in de pan en roer de room er doorheen
  • Verwarm je soep tot hij net niet kookt
  • Even proeven. Moet er nog wat zout of peper bij?
  • Schenk de soep in kommen en roer er een dun straaltje room doorheen

 

Tip: Een blaadje mint zorgt voor een frisse smaak

Eet smakelijk!

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3780 Alle berichten van