Crêpes zijn perfect als ontbijtje of als tussendoortje. Moeilijk om te maken is het niet. De hoeveelheden in dit recept zijn voor ongeveer 10 crêpes.
Ingrediënten
- 300 gram meel. Je kunt witte meel nemen, maar met boekweitmeel of volkorenmeel zijn ze ook erg lekker
- Drie eieren
- 2,5 dl melk
- 80 gram boter
Bereiding
- Doe een snufje zout bij je meel.
- Maak in je meel een kuiltje en breek de eieren zo zodat je eiwit en eigeel in het kuiltje komt
- Meng alles en giet de melk erbij
- Doe een dl water erbij en klop alles goed. Eventueel kun je dit met een mixer doen
- Smelt de helft van de boter in de koekenpan
- Giet de boter bij het beslag en roer het door
- Doe met een pollepel war beslag in de pan en verdeel je beslag door de pan een paar keer te kantelen. Als het goed is heb je een dun laagje beslag in je pan dan.
- Draai met een spatel heel voorzichtig je crêpe om. Doe dit niet eerder dan dat het beslag gestold is
- Bak je crêpe nog een minuut en laat hem dan op een bord glijden
- Bak je de volgende crêpe dan doe je eerst een klein beetje boter in je pan
Vind je het lastig in een koekenpan. Je kunt ook speciale crêpemakers kopen.
Erg lekker met:
- fruit zoals framboos, aardbei, banaan
- chocola
- slagroom
Eet smakelijk!
Reageer
Ga het gesprek aan (0 reacties)