Zorg

Minder mensen stapten over naar andere zorgverzekeraar

Ruim een miljoen Nederlanders zijn dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat komt overeen met 5,9 procent van alle verzekerden, maakte Zorgverzekeraars Nederland (ZN)bekend. De brancheorganisatie baseert zich op voorlopige cijfers van het informatiecentrum voor de zorg Vektis.

Overstappen

Het percentage overstappers is iets lager dan een jaar eerder. Toen wisselde 6,4 procent van de verzekerden van zorgverzekeraar. Vektis maakt volgende maand de definitieve overstapcijfers bekend.

Verzekerden kunnen elk jaar tot 1 januari hun zorgverzekering opzeggen en hebben dan tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. In Nederland is een zorgverzekering voor iedereen verplicht.

zorgverzekeraar

Zorgverzekeringskaart

Volgens ZN raadpleegden veel verzekerden de zogenoemde Zorgverzekeringskaart, die werd geïntroduceerd door de verzekeraars. Een miljoen verzekerden bekeken het document, dat informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden verstrekt. ZN-voorzitter André Rouvoet is blij met dit resultaat: ,,Wij vinden het belangrijk dat verzekerden zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken.”

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3738 Alle berichten van