Voeding

Recept ham met vijgen

Een lekker gerechtje wat je binnen tien minuten op tafel hebt. Een heerlijke zoute ham met vijgen.  De ingrediënten is op basis van vier personen.  Lekker als voorgerechtje of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 350 gram parmaham. (Ongeveer 16 dunne plakjes)
  • Acht rijpe vijgen
  • Wat peper

ham

Bereiding

  • Haal met een scherp mesje de vetrandjes van de ham
  • Schik de plakjes ham op vier borden of op een grote schaal. Doe dit tot het er mooi uitziet
  • Snijd de vijg in vieren. Je kunt ze helemaal doorsnijden zodat je losse stukken hebt, maar je kunt ook het onderste stukje niet insnijden. Je kunt er dan mooie bloemen van vouwen
  • Leg op ieder bord twee vijgen
  • Strooi een beetje peper over de vijgen en ham
  • Serveer alles op kamertemperatuur. 
  • Voor de garnering kun je eventueel wat rucola toevoegen

 

Eet smakelijk!

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3738 Alle berichten van