Beweging

Nijmeegse Vierdaagse lopen wordt flink duurder

Heb je het plan om dit jaar mee te lopen aan de Nijmeegse Vierdaagse dan ben je meer geld kwijt dan voorgaande jaren. Meedoen is dit jaar flink duurder geworden: het kost nu 80 euro per persoon, vorig jaar nog 64 euro. In 2012 kostte deelname nog 48 euro.

Nijmeegse Vierdaagse

Duurder

De organisatie laat weten dat de prijs dit jaar meer is toegenomen dan ,,gebruikelijk was in eerdere jaren”, onder meer omdat verplichte veiligheids- en verkeersmaatregelen toenemen. Ook komt er minder geld binnen van sponsoren.

 

De 102e editie van de vierdaagse is van 17 tot en met 20 juli. Net als vorige keer mogen er 47.000 mensen aan meedoen.

 

Net als vorig jaar wordt de route van de eerste dag in omgekeerde richting gelopen. Daardoor lopen deelnemers niet meer de laatste kilometers van die dag over de schaduwloze dijk door de Betuwe, iets wat zeker bij hitte erg zwaar kan zijn. Ook veiligheidsdiensten waren tevreden over de ‘nieuwe’ route.

 

Vorig jaar liepen 38.409 wandelaars de wandeltocht uit. 
 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3738 Alle berichten van