Voeding

Zelfgemaakte rösti met ui

Uitgekeken op gekookte en gebakken aardappelen? Misschien is deze rösti dan iets voor jou. Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland. Het is een aardappelkoek die met name door het Duitstalige deel van de bevolking wordt gegeten. 

Ingrediënten

  • 500 gram wat kruimige aardappelen
  • Een ui
  • Een ei
  • 25 gram boter of margarine

Bereiding

  • Schil en rasp de aardappelen.
  • Pel en rasp de ui
  • Meng de uienrasp en het ei door de aardappel
  • Breng het eventueel op smaak met peper en zout
  • Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en doe de boter erin
  • Schep het aardappelmengsel erin en duw het met een spatel stevig aan en bak het tien minuten op middelhoog vuur
  • Keer je Rösti om. Dit gaat het gemakkelijkst met behulp van een bord
  • Bak je rösti nog vijf minuten op middelhoog vuur en dan nog 10 minuten op laag vuur
  • Let er wel op dat je rösti niet te donker wordt

 

Dit recept bevat 155 kcal, 4 gram eiwit, 6 gram vet waarvan 1 verzagdigd, 20 gram koolhydraten

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3780 Alle berichten van