Well-being

Onderzoek: “tweedehands speelgoed gevaarlijk”

Tweedehands speelgoed kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van kinderen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Het zou vooral gaan om speelgoed van vroeger dat niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. 

tweedehands speelgoed

Gevaarlijke stoffen

Het speelgoed kan gevaarlijke stoffen zoals lood en cadmium bevatten, wat tegenwoordig gebannen wordt. Het gaat daarbij voornamelijk om speelgoed uit de jaren ’70 en ’80. Omdat het speelgoed zo oud is, wordt het plastic brozer, waardoor de giftige metalen uit de kleurstoffen of het vernis vrijkomen. Dat kan leiden tot bloedarmoede, problemen met lever en nieren en zelfs kanker. 

Weggooien

Vooral rode, gele en zwarte plastic blijkt gevaarlijk. Voor oud speelgoed geldt dus maar een advies: weggooien. Jonger speelgoed voldoet aan de Europese normen en is dus niet schadelijk. 

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3780 Alle berichten van