Voeding

Recept kaasscones met pompoen en tijm

Scones ken je vast wel. Een scone is een klein brood, dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn  ook erg populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Canada, maar worden ook elders in de wereld gegeten. Maar ken je ook kaasscones ook al? Een recept voor ongeveer 9 scones.

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • Twee theelepels bakpoeder
  • 200 gram geraspte pompoen
  • 250 ml karnemelk of melk
  • Een eetlepel tijm
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Wat bloem om je werkblad mee te bestuiven

Wat heb je nodig?

  • Ronde uitsteekvorm
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Meng de bloem met het bakpoeder. Doe dit in een grote kom
  • Voeg de pompoen, tijm, (karne)melk en kaas toe
  • Kneed dit tot een mooie grote bol
  • Doe dit zo snel mogelijk want door teveel kneden worden scones taai
  • Rol het deeg uit op het met bloem bestoven werkvlak. Je plak deeg moet ongeveer 2 cm dik zijn
  • Steek rondjes uit je deeg en leg ze op de bakplaat
  • Bak je scones in ongeveer een kwartiertje goudbruin

Voedingswaarde

  • 189 kcal per stuk
  • Vet 2 gram ( waarvan 1 gram verzadigd)
  • koolhydraten 31 gram

 

Meer gezonde ontbijtrecepten

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3676 Alle berichten van