Zorg

Helpt magnesium tegen krampen in de onderbenen?

Veel ouderen en zwangeren  klagen over kramp in de onderbenen. Naar schatting heeft 1 op de 50 mensen wekelijks last van nachtelijke kramp in de kuiten. In gezondheidsblaadjes wordt magnesium aangeprezen om dit te verhelpen. Maar werkt dit echt?

magnesium

Spierkrampen

Spierkrampen kunnen het gevolg zijn van magnesiumtekort, meestal is hiervan echter geen sprake. In dat geval doet dagelijks slikken van magnesium nauwelijks meer dan een placebo.

Aan de onderzoeken die zijn uitgevoerd deden doorgaans mensen tussen de 60 en 70 jaar mee; of magnesium bij oudere mensen werkt is niet onderzocht.

Water

Huisartsen raden aan om gedurende de dag voldoende water te drinken. Op die manier worden krampen door vochtgebrek verminderd. Deze maatregel is simpel, goedkoop en heeft geen bijwerkingen.

Waar zit magnesium in?

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3780 Alle berichten van