Beweging

Platte buik? we hebben 5 tips voor jou

Met de zomer in aantocht willen veel mensen graag weer wat kilo’s kwijt. Met name dames die een strandvakantie in het vooruitzicht hebben, vinden een platte buik mooi meegenomen. Daarom hier vijf tips die meehelpen om dit te verwezenlijken.

plattebuik21. Houding

Vaak lijkt je buikje erger dan het is, doordat je geen goede houding hebt. Daar kun je iets aan doen. Zorg dat je hoofd mooi recht boven je schouders staat, je schouders recht boven je heupen, je heupen boven je knieën, en je knieën boven je enkels. Houd je schouders mooi recht, en probeer je navel richting je ruggengraat te duwen. Verdeel je gewicht over de bal en de hiel van je beide voeten.

2. Oefeningen

Buikspieroefeningen zijn uiteraard goed, maar met alleen je buikspieren trainen, kom je er niet. De spieren van je rug en van je zitvlak spelen ook een rol bij het wegwerken van je buikje. Pilates is bijvoorbeeld een goede manier om al deze spieren tegelijkertijd te trainen.

2015-06-06 13:08:03 AMSTERDAM - De Australische fitnessgoeroe en body-spe­cialist Kayla Itsines geeft een bootcampsessie bij de Glamour Health Challenge op de Jaap Edenbaan. Het evenement is een initiatief van modetijdschrift Glamour dat heel Nederland oproept in een maand fit te worden voor de zomer. ANP VALERIE KUYPERS

ANP VALERIE KUYPERS

3. Trainen

Je hoeft niet per se veel tijd te hebben om te trainen. Bij allerlei alledaagse activiteiten kun je deze simpele truc toepassen: ga mooi rechtop staan, adem diep in, en adem vervolgens diep uit, terwijl je je navel naar je ruggengraat trekt. Doe dit terwijl je bij de kassa in de supermarkt wacht, op een receptie staat of op je werk zit.

4. Voeding

Een buikje krijg je natuurlijk niet alleen weg door meer te bewegen. Je moet ook op je eten letten. Eet minder koolhydraten, drink minder alcohol, eet minder suiker en  eet vaker kleine beetjes. En begin met een goed ontbijt want onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hun ontbijt overslaan sneller een buikje krijgen.

ontbijt5

5. Lichaamsbouw

Houd er rekening mee dat lichaamsbouw ook invloed heeft.  Misschien wil je wel een platte buik zoals Beyoncé, maar is dat voor jou niet haalbaar. Wees realistisch en stel geen onhaalbare doelen. Een platte buik krijg je bovendien niet binnen enkele dagen, dus volhouden is het devies. Bedenk dat deze tips sowieso goed zijn voor je gezondheid.

Ontvang GRATIS tips over gezond leven, recepten en trends.

Meld je nu aan voor de wekelijkse Gezondheid&Co email update en mis niets. Helemaal gratis in je inbox.

Reageer

Ga het gesprek aan (0 reacties)
Carina Twerda Carina Twerda is een enthousiaste redacteur die de veertig nadert. Schrijven, lezen en recepten uitproberen zijn haar hobby's. Je maakt haar dan ook ontzettend blij met een kookboek. Ook heeft ze onlangs haar wandelschoenen onder het stof vandaan gehaald en probeert ze meer te bewegen. Contact Mail Tweet Berichten 3630 Alle berichten van