Hoe maak je je lijf bikiniproof?

Heerlijk, die lange zonnige dagen. Gelukkig is het nog niet warm genoeg om in badpak of bikini over het strand te slenteren, want ons lijf is nog niet klaar voor de badmode. Maar als je het de experts vraagt, dan kan je over een maand of twee best al die lagen tricot van je afpellen. Mits je de tips volgt, natuurlijk. bikini, vitamines

Minder snoepen

Radicaal stoppen met eten is absoluut niet nodig, vertelt tv-diëtiste Elly Kaldenberg, bekend van onder meer Nederland in Beweging: ,,Natuurlijk kan je minder snoepen, maar echt belangrijk is dat mensen bewuster omgaan met hun eten. Als je geniet van goed eten, dan bedenk je je wel een tweede keer om een mars in je mond te stoppen. Maak van eten een mooi moment: eet een heerlijke en goed gevulde salade en je zult zien dat je de rest van de dag daar nog plezier van hebt.”

Krachttraining

Zo simpel is het volgens fitnessgoeroe Carlos Lens ook op zijn gebied. Wie de komende weken in de slag wil met een strakker lichaam moet vooral aan krachttraining gaan doen. Laat die lange hardloopsessies maar zitten, zegt Lens, want je gaat wel lekker zweten maar je krijgt er geen strakke buik van. ,,Daarvoor moet je echt speciale oefeningen gaan doen. Dus fitness in de sportschool of bootcamp-training met een groepje in de buitenlucht.” En wie na het uitlezen van dit artikel begint met de krachttraining, is nog ruimschoots op tijd om voor de zomermaanden een strak lijf te hebben. ,,Drie keer in de week een uur aan de slag,” rekent Lens voor. Mits, en dat is heel belangrijk volgens de personal trainer van onder meer Linda de Mol, je ook je voeding aanpast. ,,Drie maaltijden en drie tussendoortjes. Dan moet het lukken.”

Sleutel tot succes

Een mooi badpak of goed zittende bikini is de laatste sleutel tot succes, vertelt modeondernemer Dyanne Beekman. Ze heeft dit jaar naast lingerie ook haar eigen badmodelijn bij winkelketen Livera. ,,Vertel het niet door, maar een badpak met een lichtcorrigerende voorkant kan wonderen verrichten,” verklapt ze op fluistertoon. ,,Niet te strak natuurlijk, want alles dat in de verdrukking zit, komt er op een andere plek weer uit.” Een badpak of bikini moet echt wat voor een lichaam doen. ,,Ik vind unikleurige daarom echt mooi. Liefst met een bandje dat je er af kunt halen. Want na het zwemmen, trek je een lange rok erover aan en wordt het een beeldig topje. Adidas-badslippers eronder, dan is het helemaal af.” bikiniproof

Tips voor een strak lijf

  • Voor de perfecte bikini of badpak moet je echt een paskamertje in, vertelt Dyanne Beekman. ,,Soms denk je ‘beetje saai’ maar als je hem aanziet, dan weet je of het klopt. Kies liever voor een kledingstuk dat een paar jaar mee kan, dan een heel hip stukje stof. En was het bovenstukje samen met het onderstukje. Ik zie elk jaar weer vrouwen met een vervaagd broekje lopen omdat ze die vaker wassen dan het topje.”
  • Groenten zijn het geheime succes ingrediënt van Elly Kaldenberg. ,,Eet extra groente in plaats van meer aardappels. Dat scheelt een hoop overbodige kilo’s.” Plannen van maaltijden moet ook weer bovenaan het lijstje komen te staan. ,,Scheelt stress en je maakt daardoor gezondere eetkeuzes.”
  • Billen, billen, billen. Volgens Carlos Lens is 2014 het jaar van de bil. ,,Iedereen wil strakkere billen. Groter, ronder, voller, hoger: als de bil maar goed zichtbaar is.” Lens geeft daarom in Amsterdam een speciale billen-workout die ‘Work that Bottom’ heet. ,,Kim Kardashian en Beyoncé zijn er beroemd mee geworden. Maar ook ballerina’s hebben altijd gespierde billen. Met goede oefeningen is dat mogelijk.” Nog een kleine voedingstip van Lens: ,,Eet per dag nooit meer dan twee maaltijden met koolhydraten. Dat is meer dan genoeg.”
  • Voor wie deze zomer gewoon gemakkelijk hip wil zijn, is de Adidas-badslipper al snel binnen handbereik. Een leuke variatie op de teenslipper, vindt Beekman. ,,Kan prima onder een jurk, rok of kort broekje. Goed voor op het strand.”