Crèpe van kokosmeel met yoghurt en aardbeien

  • Glutenvrij – Koolhydraatarm – Vegetarisch

Deze crèpes zijn heerlijk zoet maar toch verantwoord. Ze bevatten geen koolhydraten en passen dus prima in het keto dieet. Serveer ze als ontbijt of als lunch. Let op de topping bevat wel koolhydraten!

crèpe

Ingrediënten voor 4 tot 6 crepes

  • Drie losgeklopte eieren
  • Vijf eetlepels gemalen kokos
  • Drie eetlepels kokosroom. Je kunt ook de dikke crème nemen uit een blikje kokosmelk. Hier lees je hoe je kokosroom maakt.
  • Een eetlepel kokosmeel
  • Een theelepel vanille-extract
  • Een tot drie eetlepels water
  • Wat kokosolie of roomboter om in te bakken
  • Dikke Griekse yoghurt
  • Aardbeien
crèpe

Bereiding

  • Mix de eieren met de kokos. Doe de kokosroom, kokosmeel en het vanille-extract tot een beslag. Is het te dik doe er dan 1 tot 3 eetlepels water bij
  • Smelt een klein beetje kokosolie of roomboter in de pan en doe er 3 tot 4 lepels beslag in
  • Laat het beslag uitvloeien tot een dunne crèpe
  • Maak ze niet te groot want dan wordt keren erg lastig
  • Bak de crèpe aan beide kanten gaar
  • Leg de crèpe op een bord en doe in het midden een dikke streep yoghurt
  • Strooi wat kokos over de yoghurt en leg er aardbeien op
  • Eventueel kun je nog wat honing over het fruit druppelen
  • Vouw de crèpes dicht en serveer ze