Emotie eten de baas worden? Emotie eten de baas© helpt!

Emotie eten de baas specialisten©: onze missie is dat jij weer geniet van eten zonder schuldgevoel. De basis van onze begeleiding ben jij! En niet het voeding- of dieet advies.  Het gaat om hoe jij met jezelf en jouw behoefte aan rust, waardering of voeding omgaat en niet over kipfilet of rookvlees.  Emotie eten

Afvallen

Het draait om wie je wilt zijn. Wij weten dat je goed kan afvallen. Dat heb je al vaker bewezen. Bij stress of verdriet demp je deze gevoelens met chips en chocolade. Dit betekent kilo’s erbij. Dat patroon wil je nu veranderen.  Sinds 2010 heeft Fenna Janssen, oprichter van Emotie-eten de baas, honderden vrouwen geholpen het emotie-eten blijvend achter zich te laten. Vanaf 2012 is ze diëtisten gaan opleidingen tot Emotie- eten de baas specialisten©. Nu kun je in veel regio’s in het land persoonlijk of in een groep, begeleid worden door een specialist.

Jij

Jij staat bij ons aan de basis. Het draait om jou. Er is geen dieet, strategie of andere kant- en klare oplossing die voor iedereen werkt. Wij nodigen je uit om dieper te graven en met de oorzaak van je overgewicht aan de slag te gaan. Je eet bijvoorbeeld om jezelf te belonen na een drukke dag of als je moe en onrustig bent. Je kunt goed lijnen maar je dieet is na één overtreding alweer mislukt, je kan net zo goed stoppen. Je eet vaak gedachteloos en snel. Om blijvend af te vallen is het belangrijk om deze gewoontes aan te pakken.

Emotie eten de baas specialisten©

Als Emotie eten de baas specialisten© weten we dat je hiermee worstelt! Belangrijker nog we weten hoe je deze gewoontes kunt ombuigen en blijvend kunt veranderen. We kijken naar verschillende facetten van overeten en overgewicht.

  • Heb je vooral last van verleidingseten, van emotie-eten of ben je een fervent lijner?
  • Ben je een Alles of Niets type? Een perfectionist? Wij nodigen je uit het diëten voor altijd te vergeten en deze keer stil te staan bij jouw patroon van over eten en je onderliggende behoefte.
  • Eet je uit vermoeidheid of boosheid een zak chips leeg? Waar heb je op dat moment echt behoefte aan?  Aan rust? Slaap? Een luisterend oor?
  • Gaan slapen of een gesprek met je manager plannen werkt vast beter om deze behoefte te bevredigen dan chips eten. Wij geven zo nodig advies over voeding, maar we bespreken vooral  de psychologische achtergrond van eten en overeten. We werken met modellen die jou het inzicht geven hoe je wel tot gedragsverandering kunt komen. Dat betekent een actieve rol voor jou; onderzoek naar je onderliggende patronen en behoeften in plaats van weer een dieet volgen.

Stuk voor stuk zijn we gepassioneerde diëtisten die heel goed begrijpen dat overgewicht niet een vrijwillige keuze is. Ook beseffen we dat er meer nodig is dan een voedingsadvies. Wil je weten of emotie eten de baas iets voor jou is? Ga na onze website www.emotie-etendebaas.nl en klik op specialisten. Je ziet dan gelijk wie er bij jou in de buurt een praktijk heeft.