Geroosterde bloemkool met kurkuma

Met bloemkool kun je meer dan je denkt. Naast gewoon koken of er bloemkoolrijst van maken kun je bloemkool ook roosteren. De bereidingstijd is zo’n 10 minuten en daarna moet je bloemkool nog 25 minuten in de oven. Het moet genoeg zijn voor 2 of 3 personen.

Geroosterde bloemkool

Ingrediënten

  • Een bloemkool
  • Vier teentjes knoflook
  • Een halve citroen
  • Vier takjes tijm
  • Een theelepel kurkuma
  • Versgemalen peper of chiliflakes
  • Wat takjes platte peterselie
Geroosterde bloemkool

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken. Die plakken moeten ongeveer 2 cm dik zijn.
  • Pers een teentje knoflook uit boven de olijfolie en rasp de schil van de citroen erboven.
  • Pel de rest van de knoflook
  • Haal de blaadjes van twee takjes tijm en roer die door de olie
  • Roer de kurkuma en de peper of chiliflakes erdoor
  • Bestrijk de plakken aan beide kanten met de olijfolie
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de bloemkool met zout
  • Verdeel de rest van de knoflook en tijm over de bakplaat
  • Plaats de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool 20 tot 25 minuten in de oven gaar en bruin.
  • Draai de bloemkool na 15 minuten een keer om.
  • Hak de peterselie fijn
  • Serveer de geroosterde bloemkool op een grote schaal met fijngesneden peterselie.