Recept gevulde portabella met geitenkaas van de barbecue

Een lekker vegetarisch gerecht voor op de barbecue. Bewaar portabella’s in de koelkast. Daar zijn ze 5 tot 7 dagen houdbaar. Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Ze nemen dan namelijk de geurtjes over.

portabella

Ingrediënten

  • 2-4 portabella’s of 4-6 grote champignons
  • 100 gram tofu
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 1 eetlepel olijventapenade

portabella

Bereiding

  • Wrijf de paddestoelen schoon en breek de stelen eruit.
  • Hak de stelen klein.
  • Prak de tofu met een vork fijn en meng er de geitenkaas en de gehakte stelen door.
  • Pers het teentje knoflook er boven uit en maak het mengsel op smaak met peper en wat tijm.
  • Vul de paddestoelen met het mengsel.
  • Gebruik voor iedere paddestoel een apart stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de tapenade.
  • Plaats de paddestoelen op de tapenade en vouw het folie dicht.
  • Laat de paddestoelen in een matig hete oven in 15 minuten heet worden.

Eet smakelijk!